Page
Menu
News

Agenda rondom Houtplein

Inloopavond over afvalscheiding in De Tulp

Op 25 juni jl. had de gemeente, in samenwerking met Spaarnelanden, een inloopavond georganiseerd voor een aantal inwoners van het Haarlemmerhoutkwartier (nieuwe benaming).

 

 

 

 


De bewoners van de wijk Welgelegen zijn daarbij in twee etappes uitgenodigd: op de 25ste het deel rechts van het Houtplein; de overige bewoners van deze wijk komen later aan bod.

Het was niet druk op deze inloopavond zodat men alle tijd en ruimte kreeg voor het stellen van kritische vragen. Alle bezoekers werden bij het afscheid overigens verblijd met een mooi gft-afvalbakje of een felblauwe afvalzak, naar eigen keus.

 Kleine verandering in “ons” deel van de wijk: op de hoek Zadelmakerslaan/Kleine Houtweg komt een drietal containers te staan voor het groente-, fruit- en tuinafval (gft), het oud papier en pdb (plastic, blik en drinkpakken van bij voorbeeld melk en frisdrank).

De voorzieningen aan het Houtplein en de rest van de wijk zijn in deze voorlichtingstranche helaas nog niet meegenomen. Wellicht gaat het om enige kleinere aanpassingen.

Op de vraag waarom in deze omgeving zoveel verschillende wijk- kwartier- en buurtindelingen bestaan, kwam geen duidelijk antwoord. Vast staat dat dit veelal stilletjes en zonder medeweten van de inwoners of de betrokken wijkraden tot stand komt. Verdeel en heers, zal ik maar zeggen.

Annemarie Broek

Meer informatie...

 

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login